Lucram impreuna pentru o Europa incluziva

 

ASOCIATIA PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI (ARDOM) anunta deschiderea Centrului pentru monitorizare a victimelor violentei domestice incepand cu data de 22.12.2020.

Locatia centrului este in Bucuresti, Sector 2, Str. Popa Nan, nr. 6 si va fi deschis de luni pana vineri, in intervalul orar 14:00-18:00.

Centrul de monitorizare a victimelor violentei domestice este un serviciu social aprobat de Ministerul Muncii si Jusitiei Sociale prin Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) si functioneaza in baza Deciziei de acordare a licentei de functionare provizorie nr. VD 97 din 16.11.2020.

Centrul de monitorizare pune la dispozitia victimelor violentelor domestice urmatoarele servicii: indrumare si consiliere sociala; consiliere psihosociala; consiliere vocationala, consultata juridica. In cadrul centrului vor fi organizate seminare de informare pentru victime, dar si pentru ati beneficiari indirecti care doresc sa participe la aceste seminarii.  

Victimele violentei domestice au la dispozitie un numar HELPLINE 021 796 3399 la care pot suna si obtine consiliere.

Centrul de monitorizare este una dintre activitatile intreprinse in cadrul proiectului STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice lansat la data de 21.12.2020.

Proiectul este derulat de Asociatia pentru Respectarea Drepturilor Omului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Lichetenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia necesara a Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informatii accesati www.eeagrants.org.

Pentru detalii proiect, va rugam sa ne contactati: Teodora OPRISAN, e-mail: teodora.oprisan@ardom.ro, telefon: 021 796 3390.

 

Proiect derulat de:

logo ARDOM

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.