Afișare 1 - 40 din 40
 1. Calomnia si insulta

  Calomnia este cel mai groaznic spectru al urii si rautatii, cea mai dureroasa trauma pentru cel ce o suporta. Calomnia este arma defensiva a inferioritatii. Pentru ca nu poate sa-si acopere propria goliciune si meschinarie, omul incearca sa-i intunece pe cei ce se afla mai sus, crezand ca astfel se va indreptati.Cat priveste rautatea si viclenia, calomnia (clevetirea) detine primul loc in catalogul rautatii.

 2. Terapia prin Artă

  Astâzi a avut loc atelierul de ,, Terapie prin Artă “. 

  #AjutorpentruUcraina

  Terapia prin Artă este o metodă utilă de comunicare atât cu copilul, cât si cu adultul, de evaluare si terapie. 

  Principiul pe care se fundamentează terapia prin artă este ca activitatea artistică poate vindeca si produce efecte benefice prin capacitatea de a face persoanele sa iși exprime non-verbal emoțiile negative, furia, temerile, neliniștea, tristețea, anxietatea etc. 

 3. Violența economică-o formă de violență domestică

  Violența economică are ca scop controlul deplin al resurselor familiei de către agresor. Victimei i se interzice să aibă un loc de muncă sau, dacă muncește, tot salariul ei este luat de partener, astfel încât el să dețină controlul banilor.

 4. Violența psihologică - o formă de violență domestică!

  Violența psihologică reprezintă o formă de violență domestică.

  Ca să iți dai seama mai bine daca ești sau ai fost victimă a unui hărțuitor, iată câteva exemple de hărțuire psihologică:

  – Atacuri sau remarci jignitoare repetitive la adresa ta

 5. Centrul de consiliere pentru prevenirea si combaterea violentei domestice

   

  Asociatia pentru Respectarea Drepturilor Omului sustine oamenii pentru a invinge violenta domestica.

  Servicii

  - Indrumare si consiliere sociala

  - Consiliere juridica, în vederea obținerii unui ordin de protecție, divorț, custodie minori

  - Pregatire dosar instanta pentru emiterea ordinului de protectie

  - Asistare in fata instantei de judecata in vederea obtinerii ordinului de protectie

  - Consilie psihologica/ Psihoterapie

 6. Problema societății românești-Violența Domestică

  De la începutul acestui an, 33 de femei au murit în urma abuzurilor partenerilor de viață, în aceeași perioadă fiind emise 5.043 ordine de protecție, conform declarației ministrului Familiei și Egalității de Șanse, d-na Gabriela FIREA

  Violența domestică este intolerabilă, iar victimele trebuie protejate!

 7. Solicitanții minori de azil

  Reprezentarea prin avocat nu este obligatorie, în privința minorilor care cer azil, însă, bineînțeles, se poate recurge la ea.

  Se remarcă însă necesitatea unui reprezentant legal care, dacă lipsește, va fi numit conform unei proceduri speciale cu suspendarea procedurii acordării azilului până la numirea unui reprezentant. 

  Mulțumim Code for Romania si tuturor celor implicați în realizarea ghidului online pentru refugiați:

 8. Ziua internațională a eliminării violenței asupra femeilor

  Începând cu anul 1981, ziua de 25 noiembrie este dedicată sărbătoririi zilei internaționale a eliminării violenței asupra femeilor.

  Violența de orice fel, nu doar asupra femeilor, este un obstacol major pentru asigurarea păcii, fiind atinse drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

  Mulțumim Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichetenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 pentru sprijinul financiar acordat proiectului nostru STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. 

 9. CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE nr. 3

  Susținerea schimbarilor pozitive în atitudine. Discriminarile si inegalitatile dintre femei si barbati in campul muncii din cauza violentei de gen

  Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM) a lansat în luna decembrie anul trecut proiectul STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. Proiectul este destinat prevenirii și combaterii violenței domestice, precum și protecției victimelor violenței domestice.

 10. Conferinta "Prevenirea și combaterea violenţei domestice"

  INVITAȚIE


  Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (“ARDOM”) vă invită să luați parte la conferința 

  "Prevenirea și combaterea violenței domestice" 

  ce va avea loc luni, 31 mai 2021, între orele 17:00-20:00, în sistem hibrid (fizic și online), la Hotel Siqua din Calea Plevnei nr. 59 A, București. 

 11. Intâlnire oficială între autoritățile locale și reprezentanții ARDOM

  Astazi, 15 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor Omului, o masa rotundă la care au participat autorități locale și specialisti in domeniu care au dezbătut probleme întâlnite în practică în domeniul violenței domestice și măsuri legale ce se impun.

 12. Ordinul de protectie

  Dacă în familia ta există cineva care te ameninţă sau este violent cu tine sau cu copiii tăi (este agresor), acum legea îţi poate da un ajutor: ordinul de protecţie.
  Ordinul de protecţie este o hotărâre judecătorească prin care se iau măsuri urgente care să te protejeze pe tine şi pe copiii tăi.

  Etichete
 13. Inregistrarea tardiva a nasterii

  Unul dintre fenomenele destul de raspandite in familiile sarace, si fara scolarizare, este cel al nedeclararii copilului la nastere, in Romania numarul persoanelor a caror nastere nu a fost declarata fiind de ordinul miilor. Consecintele sunt deosebit de grave, aceste persoane nu pot benficia de drepturile legale fundamentale, nu pot merge la scoala, nu pot obtine un loc de munca, nu isi pot intemeia o familie, conform normelor legale, intrucat nu exista in evidentele nationale.

  Etichete
 14. Mijloace de aparare a victimelor violentei in familie

  Mijlocul cel mai frecvent de incalcare a drepturilor si libertatilor unei persoane, este violenta, indiferent de formele de manifestare ale acesteie: fizica, verbala, psihica. Intotdeauna, violenta se manifesta sub toate formele: agresiunea fizica, ce afecteaza integritatea corporala, este insotita de agresiune verbala, ce afecteaza in mod direct capacitatea psihica, morala a persoanei supuse agresiunii.

  Etichete
 15. Rapirea internationala

  În România, Legea 272/2004 privind protecția copiilor interzice expres scoaterea din țară a minorilor fără consimțământul ambilor părinți, indiferent de statutul lor juridic-necăsătoriți, căsătoriți, divorțați. Exista insa numeroase situatii, in care, unul dintre parinti obtine acordul celuilalt parinte pentru a scoate minorul din tara, pentru un interval limitat de timp, insa, la expirarea termenului, minorul nu mai este adus la domiciliul sau.