Afișare 1 - 33 din 33
 1. Solicitanții minori de azil

  Reprezentarea prin avocat nu este obligatorie, în privința minorilor care cer azil, însă, bineînțeles, se poate recurge la ea.

  Se remarcă însă necesitatea unui reprezentant legal care, dacă lipsește, va fi numit conform unei proceduri speciale cu suspendarea procedurii acordării azilului până la numirea unui reprezentant. 

  Mulțumim Code for Romania si tuturor celor implicați în realizarea ghidului online pentru refugiați:

 2. Ziua internațională a eliminării violenței asupra femeilor

  Începând cu anul 1981, ziua de 25 noiembrie este dedicată sărbătoririi zilei internaționale a eliminării violenței asupra femeilor.

  Violența de orice fel, nu doar asupra femeilor, este un obstacol major pentru asigurarea păcii, fiind atinse drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

  Mulțumim Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichetenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 pentru sprijinul financiar acordat proiectului nostru STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. 

 3. CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE nr. 3

  Susținerea schimbarilor pozitive în atitudine. Discriminarile si inegalitatile dintre femei si barbati in campul muncii din cauza violentei de gen

  Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM) a lansat în luna decembrie anul trecut proiectul STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. Proiectul este destinat prevenirii și combaterii violenței domestice, precum și protecției victimelor violenței domestice.

 4. Conferinta "Prevenirea și combaterea violenţei domestice"

  INVITAȚIE


  Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (“ARDOM”) vă invită să luați parte la conferința 

  "Prevenirea și combaterea violenței domestice" 

  ce va avea loc luni, 31 mai 2021, între orele 17:00-20:00, în sistem hibrid (fizic și online), la Hotel Siqua din Calea Plevnei nr. 59 A, București. 

 5. Intâlnire oficială între autoritățile locale și reprezentanții ARDOM

  Astazi, 15 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor Omului, o masa rotundă la care au participat autorități locale și specialisti in domeniu care au dezbătut probleme întâlnite în practică în domeniul violenței domestice și măsuri legale ce se impun.

 6. Ordinul de protectie

  Dacă în familia ta există cineva care te ameninţă sau este violent cu tine sau cu copiii tăi (este agresor), acum legea îţi poate da un ajutor: ordinul de protecţie.
  Ordinul de protecţie este o hotărâre judecătorească prin care se iau măsuri urgente care să te protejeze pe tine şi pe copiii tăi.

  Etichete
 7. Inregistrarea tardiva a nasterii

  Unul dintre fenomenele destul de raspandite in familiile sarace, si fara scolarizare, este cel al nedeclararii copilului la nastere, in Romania numarul persoanelor a caror nastere nu a fost declarata fiind de ordinul miilor. Consecintele sunt deosebit de grave, aceste persoane nu pot benficia de drepturile legale fundamentale, nu pot merge la scoala, nu pot obtine un loc de munca, nu isi pot intemeia o familie, conform normelor legale, intrucat nu exista in evidentele nationale.

  Etichete
 8. Mijloace de aparare a victimelor violentei in familie

  Mijlocul cel mai frecvent de incalcare a drepturilor si libertatilor unei persoane, este violenta, indiferent de formele de manifestare ale acesteie: fizica, verbala, psihica. Intotdeauna, violenta se manifesta sub toate formele: agresiunea fizica, ce afecteaza integritatea corporala, este insotita de agresiune verbala, ce afecteaza in mod direct capacitatea psihica, morala a persoanei supuse agresiunii.

  Etichete
 9. Rapirea internationala

  În România, Legea 272/2004 privind protecția copiilor interzice expres scoaterea din țară a minorilor fără consimțământul ambilor părinți, indiferent de statutul lor juridic-necăsătoriți, căsătoriți, divorțați. Exista insa numeroase situatii, in care, unul dintre parinti obtine acordul celuilalt parinte pentru a scoate minorul din tara, pentru un interval limitat de timp, insa, la expirarea termenului, minorul nu mai este adus la domiciliul sau.