Afișare 1 - 18 din 18
 1. Ce este violența în familie?

  „Violenţă în familie" este orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii. Aceasta poate include un singur episod sau mai multe acte de violență, formând un model de comportament abuziv prin exercitarea controlului.

 2. Intâlnire oficială între autoritățile locale și reprezentanții ARDOM

  Astazi, 15 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor Omului, o masa rotundă la care au participat autorități locale și specialisti in domeniu care au dezbătut probleme întâlnite în practică în domeniul violenței domestice și măsuri legale ce se impun.

 3. STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice

  Lucram impreuna pentru o Europa incluziva

  ASOCIATIA PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI (“ARDOM”) anunta lansarea proiectului STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice.

  Etichete
 4. Drepturile victimelor traficului de persoane

  PERSPECTIVE JURIDICE

  În fiecare an, copii, adolescenţi, femei şi bărbaţi cad victime ale reţelelor de trafic, fiind obligaţi să cerşească, să muncească în condiţii inumane sau să se prostitueze.

 5. Ordinul de protectie

  Dacă în familia ta există cineva care te ameninţă sau este violent cu tine sau cu copiii tăi (este agresor), acum legea îţi poate da un ajutor: ordinul de protecţie.
  Ordinul de protecţie este o hotărâre judecătorească prin care se iau măsuri urgente care să te protejeze pe tine şi pe copiii tăi.

  Etichete
 6. Inregistrarea tardiva a nasterii

  Unul dintre fenomenele destul de raspandite in familiile sarace, si fara scolarizare, este cel al nedeclararii copilului la nastere, in Romania numarul persoanelor a caror nastere nu a fost declarata fiind de ordinul miilor. Consecintele sunt deosebit de grave, aceste persoane nu pot benficia de drepturile legale fundamentale, nu pot merge la scoala, nu pot obtine un loc de munca, nu isi pot intemeia o familie, conform normelor legale, intrucat nu exista in evidentele nationale.

  Etichete
 7. Mijloace de aparare a victimelor violentei in familie

  Mijlocul cel mai frecvent de incalcare a drepturilor si libertatilor unei persoane, este violenta, indiferent de formele de manifestare ale acesteie: fizica, verbala, psihica. Intotdeauna, violenta se manifesta sub toate formele: agresiunea fizica, ce afecteaza integritatea corporala, este insotita de agresiune verbala, ce afecteaza in mod direct capacitatea psihica, morala a persoanei supuse agresiunii.

  Etichete
 8. Rapirea internationala

  În România, Legea 272/2004 privind protecția copiilor interzice expres scoaterea din țară a minorilor fără consimțământul ambilor părinți, indiferent de statutul lor juridic-necăsătoriți, căsătoriți, divorțați. Exista insa numeroase situatii, in care, unul dintre parinti obtine acordul celuilalt parinte pentru a scoate minorul din tara, pentru un interval limitat de timp, insa, la expirarea termenului, minorul nu mai este adus la domiciliul sau.