Conform Art.6 din LEGEA nr. 217 din 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, “Victima violenței domestice are dreptul:
a) la respectarea personalității, demnității și a vieții sale private;
b) la informarea cu privire la exercitarea drepturilor sale;
c) la protecție specială, adecvată situației și nevoilor sale;
d) la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare socială, precum și la asistență medicală gratuită, în condițiile prezentei legi;
e) la consiliere și asistență juridică gratuită, în condițiile legii.”
Este important să-ți cunoști drepturile, ca să le poți promova și apăra și să obții încetarea abuzului și îndreptarea agresorului.
Nu uita că poți beneficia de serviciile Centrul de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, unde sunt furnizate programe instruire și de consiliere pentru depășirea situațiilor de risc și a traumelor rezultate în urma violenței în familie, asistență socială și consiliere psihologică sau multe alte tipuri de ajutor sau sfaturi utile.
“Implica-te si tu in lupta impotriva violenței!”
Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM) a lansat în luna decembrie anul trecut proiectul STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. Proiectul este destinat prevenirii și combaterii violenței domestice, precum și protecției victimelor violenței domestice.
Proiectul se adreseaza in primul rand victimelor violentei domestice, inclusiv copiilor martori la violență domestică si mai apoi tuturor instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea violenței domestice, respectiv autorităților competente ale statului român, organizațiilor neguvernamentale și altor reprezentanți ai societății civile.
Proiect derulat de Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichetenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesati www.eeagrants.org