Lucram impreuna pentru o Europa incluziva

ASOCIATIA PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI (“ARDOM”) anunta lansarea proiectului STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. Proiectul se va derula pe o perioada de 10 luni, in perioada 21.12.2020-21.10.2021 in Bucuresti si este destinat victimelor violentei de gen, copiilor si tinerilor abuzati, avand ca scop diminuarea semnificativa a violentei de gen prin cresterea gradului de implicare a autoritatilor publice si cresterea capacitatii de interventie a profesionistilor, dar si prin oferirea suportului necesar victimelor pentru depasirea situatiilor traumatice.

Sloganul programului “Lucram impreuna pentru o Europa incluziva” reprezinta un apel catre victimele violentei de gen care au nevoie de sprijin pentru integrare si totodata un apel catre profesionisti pentru alaturarea la initiativa ARDOM. Sunt incurajate victimele violentei de gen sa participe la proiect si sa ceara ajutor specializat, iar ulterior pot deveni persoane de sprijin pentru alte categorii vulnerabile.

Proiectul vizeaza infiintarea unui centru de monitorizare a victimelor violentei dometice pentru oferirea suportului necesar acestora si consultanta pentru obtinerea protectiei juridice. De asemenea, proiectul urmareste desfasurarea a 3 campanii pentru cresterea nivelului de constientizare si sustinerea schimbarilor pozitive in atitutidini si practici legate de egalitatea de gen si violenta bazata de gen,dar si actiuni de monitorizare a centrelor de tip familial/ centre de plasament de la nivelul Bucurestiului, in cadrul proiectului urmand a se realiza un workshop  pentru dezvoltarea capacitatilor asociatiei de a organiza cu succes activitati de fundraising si un workshop pentru consolidarea unui management eficient.

Proiectul este derulat de Asociatia pentru Respectarea Drepturilor Omului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Lichetenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia necesara a Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informatii accesati www.eeagrants.org.

Pentru detalii proiect, va rugam sa ne contactati: Teodora OPRISAN, e-mail: teodora.oprisan@ardom.ro, telefon: 021 796 3390.

 

Proiect derulat de:

logo ARDOM

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Tags