Drepturile omului, sub asediu. Ce apel face MAE
- Read more about Drepturile omului, sub asediu. Ce apel face MAE
- Log in or register to post comments
Ziua internaţională a drepturilor omului - La mulţi ani!
"..., ca ideal comun spre care trebuie să tindă toate popoarele şi toate naţiunile, pentru ca toate persoanele şi toate organele societăţii să se străduiască, avînd această Declaraţie permanent în minte, ca prin învăţătură şi educaţie să dezvolte respectul pentru aceste drepturi şi liberţăţi" (Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Paris, 10 decembrie 1948)
Muţumim tuturor celor ce au în continuare acest ideal.
”Demnitate, libertate şi justiţie pentru toţi”,
Directiva europeană 2000/78/CE evidențiază și definește dreptul fiecărei persoane la egalitate în fața legii și la protecție împotriva discriminării, ca un drept universal recunoscut prin Declarația Universală a Drepturilor Omului, prin Convenția Organizației Națiunilor Unite privind eliminarea tuturor formelor de discriminare față de femei, prin pactele Organizației Națiunilor Unite privind drepturile civile și politice și, respectiv drepturile economice, sociale și culturale și prin Convenția europeană discriminarea în ceea
Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului, în urma lansarii proiectului: STOP VIOLENȚEI. Servicii integrate pentru victime ale violenței domestice, recrutează coordonator centru de monitorizare pentru victimele violenței domestice pentru derularea subactivității A.3. Crearea unui centru de monitorizare pentru victimele violenței domestice.
Poți face parte din proiect dacă ai:
„Violenţă în familie" este orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii. Aceasta poate include un singur episod sau mai multe acte de violență, formând un model de comportament abuziv prin exercitarea controlului. Violența în familie este un comportament intenționat. Scopul violenței în familie este stabilirea și exercitarea puterii și controlului asupra altei persoane.
Astazi, 15 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor Omului, o masa rotundă la care au participat autorități locale și specialisti in domeniu care au dezbătut probleme întâlnite în practică în domeniul violenței domestice și măsuri legale ce se impun.
Susținerea schimbarilor pozitive în atitudine. Practici legate de egalitatea de gen și violența de gen
Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM) a lansat în luna decembrie anul trecut proiectul STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice. Proiectul este destinat prevenirii și combaterii violenței domestice, precum și protecției victimelor violenței domestice.
Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului, în urma lansarii proiectului: STOP VIOLENȚEI. Servicii integrate pentru victime ale violenței domestice, recrutează voluntari pentru desfasurarea optima a activităților proiectului.
Poți face parte din proiect dacă ești psiholog, asistent social, educator, student sau o persoană care dorește să dedice o parte din timpul său, pentru a sprijini persoanele vulnerabile;
Ne dorim ca voluntarii noștrii să fie:
ASOCIATIA PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI (“ARDOM”) anunta lansarea proiectului STOP VIOLENTEI. Servicii integrate pentru victime ale violentei domestice.
Datele confirma faptul ca 40% dintre copiii din România sunt încă în sărăcie sau se confruntă cu pericolul excluziunii sociale. Aproximativ 400.000 de copii nu mai au școală, iar rata abandonului timpuriu a crescut la 19%, in timp ce mortalitatea infantilă și maternă are valori duble în România față de media UE, iar imunizarea a scăzut sub niveluri acceptabile.
Guvernul României și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) au semnat un plan de acțiune pentru programul țării 2018-2022, prin intermediul ministrului de externe Teodor Meleșcanu, ministrului muncii și justiției sociale Marius Budai și Pieter Bult, reprezentantului UNICEF în România.
Una dintre liniile directoare din noul program este aceea de a împărtăși experiențele din România și de a promova drepturile copilului din afara țării. Mai multe delegații au efectuat vizite documentare la Bacău, unde se desfășoară proiectul comunitar al serviciilor UNICEF pentru copii.
Recent comments